Over mij

 

Mijn naam is Brenda Heslinga-Barendregt, paardencoach bij FYGI Coaching, Find Your GiftIk coach mensen met hulp van paarden.

Ik heb ruime ervaring in verschillende management en interim functies bij grote profit en non-profitorganisaties. Tevens heb ik veel ervaring met het aansturen en coachen van teams, coachen met paarden, ervaring als trainer en natuurlijk paardenkennis.

 

De huidige maatschappij, waarin steeds meer flexibiliteit wordt verwacht, biedt doorgaans (te) weinig tijd voor persoonlijke ontwikkeling. Coachen met hulp van het paard draagt bij aan nieuwe inzichten, reflectie en persoonlijke groei. De kracht zit in de snelheid waarmee ik tot de kern kom.

Ik kan goed luisteren en laat de cliënt zijn/ haar verhaal doen, daarna leg ik snel mijn vinger op de zere plek en stel doortastende vragen.

De ervaringen met de paarden vertaal ik samen met de cliënt naar een praktijksituatie. Waarbij ik mij goed in kan leven omdat ik als manager, leidinggevende, coach, trainer en ervaringsdeskundige zelf met mijn voeten in de klei heb gestaan.

 

Na mijn afstuderen wilde de perfectionist in mij carrière maken. Met interim opdrachten werkte ik bij diverse bedrijven, ontmoette veel verschillende mensen en leerde in korte tijd op vakinhoudelijk gebied en persoonlijke ontwikkeling enorm veel. Ook daarna in de FMCG wereld ontwikkelde ik mijzelf snel. Wat ik ook leerde was alleen naar mijn ratio te luisteren. Het contact met mijn gevoel raakte ik kwijt. Na een aantal jaar had ik een burn-out. De hernieuwde omgang met paarden heeft mij weer in contact gebracht met mijn gevoel en intuïtie. Beide zijn sterk aanwezig, maar ik had mezelf geleerd mijn gevoel en intuïtie te negeren. De ratio had immers toch altijd gelijk, dacht ik. Het is zo mooi om mezelf open te stellen dankzij het samenzijn met paarden en hun wijze lessen!

 

Het geeft mij energie om anderen te kunnen begeleiden in hun persoonlijke groei. Het is prachtig om te zien hoe ik samen met het paard de “juiste snaar” raak bij cliënten.

Hoe werkt FYGI Coaching?

 

FYGI Coaching focust op sterke punten en kwaliteiten van jou als individu of als teamlid.

Tijdens een beoordelingsgesprek, feedbackgesprek of functioneringsgesprek ligt veelal de nadruk op zwakke punten. Coachen met hulp van paarden zet ik in om jouw kwaliteiten te versterken of om je te helpen je sterke punten te vinden. Immers iedere valkuil, uitdaging en allergie gaat gepaard met een kwaliteit, jouw sterke punt, jouw talent.

 

Positieve coaching gericht op kwaliteiten werkt beter dan proberen jouw karakter te veranderen. Je leert alleen anders om te gaan met situaties en patronen die zich (dagelijks) privé, op het werk, in je onderneming of op school voordoen.

 

De zoektocht naar de stem van je hart en hiernaar leren luisteren is een persoonlijke reis, waarbij de paarden en ik je zullen begeleiden. Tijdens deze ontdekkingsreis zal je kwaliteiten, talenten, kracht en passie tegenkomen, maar ook onzekerheid, blokkades, oud verdriet, of angst. 

 

 

Waarom coachen met hulp van paarden?

 

Paarden zijn prooidieren, om te kunnen overleven leven zij in kuddeverband.

Belangrijke thema’s voor een paardenkudde zijn leiderschap,

respect, vertrouwen en het gevoel van veiligheid. Voor veel mensen is één

of meer van deze thema’s een punt waar ze zich op willen ontwikkelen en

soms letterlijk, een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

De paarden zullen je eerlijke feedback geven tijdens de coaching. Paarden

zijn niet bezig met gisteren of morgen, ze (ver)oordelen niet. Ze reageren

op wat er in het hier en nu gebeurt. Als paardencoach begeleid ik het proces

tussen jou en het paard. Dit zal leiden tot mooie en waardevolle inzichten.

 

 

Zweverig of toch niet?

 

Voor veel mensen heeft paardencoaching iets zweverigs. Er is echter niets zweverigs aan, want een paard kan echt je gedachten niet lezen. Waarom is een paard dan zo geschikt als co-coach? Paarden zijn buitengewoon goed in het begrijpen van lichaamstaal, oftewel non-verbale communicatie. Lichaamstaal, gedachten en gevoelens zijn nauw met elkaar verbonden.

Voor paarden is het leven in het ‘hier en nu’, leven in het moment, een natuurlijke manier van bestaan. Zo werkt hun brein nu eenmaal. Ze zijn zich daarbij altijd van alles bewust wat er zich in hun omgeving afspeelt.

Het paard neemt waar welke dynamieken er bij groepen mensen onderling aanwezig zijn, dit maakt ze uitermate geschikt als teamcoach.

 

 

Coaching vindt naast het paard plaats, dus niet erop. Daarom is coachen met hulp van paarden ook geschikt voor mensen zonder ervaring met paarden.

 

 

Wat kan ik voor jou betekenen? 

 

 

 

gecertificeerd paardencoach, coach, bevlogen professional, authentieke coach, chiron hulpverlener, chiron center
feedback, niet oordelen, zonder oordeel, hier en nu, in het moment